Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
відділ міжн зв.jpg

Про важливість обліку та контролю якісних та кількісних показників інтернаціоналізації освіти.jpg


Доповідь ВМЗ про стажування "Про важливість обліку та контролю якісних та кількісних показників інтернаціоналізації освіти"

 soft skills.jpg


QS Graduate Employability Rankings (рейтинг QS щодо працевлаштування випускників вищих навчальних закладів) опубліковано у вересні 2020 року. В основі цього звіту – дані двох опитувань, проведених компанією QS Quacquarelli Symonds, місія якої дати змогу вмотивованим людям у будь-якій точці світу реалізувати свій потенціал, освітні досягнення та кар’єрний розвиток.

 44.jpg


До звіту ректора, академіка НАН України Півняка Геннадія Григоровича «Про результати роботи за 2020 рік і завдання на наступний рік»

 звіт QS.jpg

QS Graduate Employability Rankings (рейтинг QS щодо працевлаштування випускників вищих навчальних закладів) опубліковано у вересні 2020 року. Цей звіт спирається на дані двох опитувань, проведених впливовим світовим постачальником послуг, аналітики та інформації для освітнього сектору – компанією QS Quacquarelli Symonds, – місія якої дати змогу вмотивованим людям у будь-якій точці світу реалізувати свій потенціал, освітні досягнення та кар’єрний розвиток.

Першим було загальносвітове опитування QS Global Employer Survey 2020, яке отримало понад 13 000 відповідей від роботодавців Європи, Азії, Північної Америки з 11 лютого до 11 березня 2020 р., а наступним – імпульсне Employer Pulse Survey, в рамках якого QS провела опитування ще більш 100 роботодавців з 6 по 14 серпня 2020 року. Ці два опитування за часом співпадають з найбільш кризовими проявами пандемії коронавірусу, що дозволило QS зібрати та представити актуальну інформацію про пріоритети найму з точки зору роботодавців, а також їхню думку про прогалини у навичках та компетенціях випускників вишів – претендентів на вакансії.

Щоб дізнатись про ключові висновки цього звіту, ми пропонуємо усім зацікавленим ознайомитись з думкою закордонних роботодавців та з їх вимогами до претендентів, а також краще зрозуміти роль вищої освіти у підготовці студентів до працевлаштування.

 Рисунок1.png

Світова криза через пандемію коронавірусу створила у секторі вищої освіти нові виклики та складнощі, як для студентів, так і для фахівців, та негативно вплинула на міжнародну академічну мобільність. Вочевидь, ця тенденція збережеться і в 2021 році, а університетам доведеться вживати дієві заходи і шукати можливості для розвитку в царині міжнародної діяльності.

За результатами опитування проведеного QS Quacquarelli Symonds – провідного світового постачальника послуг, аналітики та інформації для світового рівня освітнього сектору – більшість освітян з надією дивляться у майбутнє, бо вважають, що їх університети пристосовані до мінливих умов сьогодення та в змозі долати кризу, адже протягом 2020 року вищі навчальні заклади продемонстрували свою здатність адаптуватися та застосовувати в навчальному процесі нові технології та онлайн-платформи.

Це також дає надію нашим студентам і викладачам вже зовсім скоро відновити свох закордонні відрядження та стажування.

 рейтинг университетов.jpg

Рейтинг QS World University Rankings (QS WUR), започаткований у 2004 році, це – найпопулярніше у світі джерело порівняльних даних про результати діяльності закладів вищої освіти. Крім світового рейтингу університетів, QS WUR також щорічно проводить огляд найкращих закладів у країнах Східної Європи та Центральної Азії (EECA – Eastern Europe and Central Asia), прагнути надати учасникам освітнього процесу достовірну інформацію про університети регіону EECA і зрозуміти як адаптуються ЗВО у період світової кризи через пандемію коронавірусу та як змінюються їхні зусилля щодо інтернаціоналізації вищої освіти.

Для перевірки даних QS WUR наполегливо працював з університетами, які оцінювались у цьогорічному огляді, всіляко покладаючись на їх пілтримку, що гарантувати точність, повноту та актуальність показників.

Аналіз рейтингу QS WUR EECA 2021 представлено у цій доповіді.



Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт